skip to Main Content
INNEHÅLL

ESSENTIAL Muscle & Mobility är en sammansättning av energi, protein, örter och flera andra hälsofrämjande ingredienser. Ordet protein härstammar från det grekiska ordet proteios som betyder ”den främsta av sitt slag”. Protein används i kroppen för att bygga upp och/eller reparera all vävnad, det är således nödvändigt för alla funktioner i hundens kropp. ESSENTIAL Muscle & Mobility innehåller spårbart, ekologiskt och fullvärdigt protein från hampa, som tack vare mild torkning vid låg temperatur behåller alla essentiella aminosyror i en gynnsam kombination. Vi har även tillsatt omsorgsfullt utvalda växtbaserade vitaminer och mineraler. Tillsammans tillför ingredienserna alla de viktiga komponenter som hunden behöver för att effektivt utveckla muskler samt hjälpa till med återhämtning efter muskel- och vävnadsskador på bästa möjliga sätt.

INNEHÅLL

Naturligt, ekologiskt hampaprotein för att
Hampaprotein är ett växtbaserat proteintillskott som framställs av frön från den berömda hampaplantan. Hampaprotein är ett av de naturligaste proteintillskott som finns. Hampafrön innehåller alla aminosyror inklusive de nio essentiella aminosyrorna som behövs från kosten och kan därför ses som en källa till fullvärdigt protein. Från dessa näringsrika frön får hampaproteinet även rikligt med kostfibrer, mineraler och nyttiga omega-3-fetter. Dessa fetter behövs bland annat för att reparera celler, reglera blodtryck och säkerställa att immunförsvaret fungerar normalt. Källa till järn: Järn behövs för att blodets upptagning och transport av syre ska fungera normalt. Källa till zink: Zink är en livsnödvändig mineral som behövs för att omsättningen av proteiner, kolhydrater, fetter och vitaminer ska fungera normalt. Det påverkar även immunförsvarets funktion.

ESSENTIAL för att
Energi är nyckeln till allt liv. ESSENTIAL är basen i vårt sortiment, som verkar prestationsfrämjande och höjer välbefinnande, hälsa och harmoni. Hunden blir mer arbetsvillig och uthållig samt återhämtar sig snabbare. Råvaran i ESSENTIAL är svenskodlad, spårbar raps. Rapsoljan har sedan genomgått en vetenskapligt framtagen process som motsvarar naturlig spjälkning. Resultatet är en koncentrerad källa av energi i vattenlöslig pulverform. Slutprodukten möjliggör för hunden att omedelbart och fullt ut tillgodogöra sig den energi som ursprungligen finns i oljan. Energin blir mer tillgänglig i hundens ämnesomsättning när den är i vattenlöslig form då hunden lätt kan smälta produkten, vilket i sin tur medför minimal påverkan på dess känsliga matsmältningssystem och tarmfunktioner. Detta medför även en minskad belastning på lever och njurar.

Svarta vinbär för att
De är fullproppade med antioxidanter, vitaminer och mineraler. Den lila eller mörkt röda nyansen kommer från antioxiderande antocyaniner och karotener. Svarta vinbär innehåller också en hel del kalium som är bra vid högt blodtryck. Antocyaniner tros kunna förebygga många sjukdomar. De tros särskilt kunna verka skyddande för ögonen, hjärnan och förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Antocyaniner finns det särskilt mycket av i t.ex. svarta vinbär. De är antioxidanter och verkar antiinflammatoriskt. Svarta vinbär innehåller vitamin A, B3, C, E, K samt bl.a. kalium, kalcium, fosfor, magnesium, järn, selen och rikligt med flavonoider.

Chlorella för att
Chlorella är en sötvattensalg. Den innehåller mest klorofyll av alla växter i världen – därav dess namn Chlorella. Den har existerat på jorden i miljarder år och är bland de första växter som fanns. Chlorella är en av de nyttigaste födoämnen som finns. Den har dessutom en starkt avgiftande verkan. Chlorella är mycket välgörande för matsmältningen, den får vänliga bakterier (lactobacillus) att mångfaldiga sig fyra gånger snabbare än vanligt.

Mynta för att
Mynta är den perfekta växten att ha till hands eftersom den har många läkande egenskaper. Mynta har goda egenskaper som främjar matsmältningssystemet. Vid tillstånd såsom gasbesvär, matsmältningsbesvär, kolik, diarré och matförgiftning och gallbesvär kan mynta ha en hjälpande effekt. Mynta lindrar magproblem bl.a. genom att få musklerna i mag-/tarmkanalen att slappna av.

DOSERING

Maximal daglig giva
0,75 g / kg kroppsvikt / dygn

Exempel
Max. 9 g per dag till en hund som väger 12 kg

Hundar med lägre behov tilldelas mindre giva.

ESSENTIAL Muscle & Mobility tilldelas med fördel tillsammans med annat foder.

ESSENTIAL Muscle & Mobility är inte ett läkemedel.

Veterinär bör alltid kontaktas om du är osäker på hundens hälsa.

Fodertyp
Tillskottsfoder

Förpackningar
0,5kg, 1kg och 3kg

Sammansättning
Ekologiskt Hampaprotein
ESSENTIAL
Svarta vinbär
Chlorella
Mynta

Hållbarhet
18 månader efter tillverkningsdatum.
Förvaras torrt och ej i direkt solljus.
Saker att vara uppmärksam på vid ökat proteinintag.

Tecken på Proteinförgiftning hos hund
– Förlust av päls på bakdelen ovanför svansen.
– Pälsen blir matt, sträv och spröd
– Kraftig mjällbildning
– Plötslig, kraftig klåda
– Viktminskning
– Urinen mörknar och får en skarp lukt.

Dessa tecken på proteinförgiftning hos hund kommer inte omedelbart utan ökar succesivt och visar sig tydligt efter ca: 4 veckors intag av felaktigt balanserad foderstat. Åtgärd i detta fall är att rådfråga veterinär.