skip to Main Content
INNEHÅLL

INNEHÅLL

Ascophyllum-tång skördad i det än så länge opåverkade ishavet., Chlorella, Spirulina Kalkalg och Nässla – alla rika på naturliga vitaminer och mineraler. Torkas försiktigt vid låg temperatur för att upprätthålla och säkra kvaliteten på de viktiga vitaminerna och mineralerna. Algernas och Nässlans naturliga balans mellan vitaminer och mineraler säkerställer optimalt upptag och hundens dagliga behov tillgodoses på ett effektivt sätt redan vid en låg dos.

Ascophyllum för att
Denna alg skördas i ishavet som ännu är opåverkat. Algen är mycket rik på viktiga mineraler, vitaminer, spårämnen, mer än 20 olika aminosyror och även en stor mängd av de viktiga omega-3 fettsyrorna.

Chlorella för att
Chlorella är en sötvattensalg. Den innehåller mest klorofyll av alla växter i världen – därav dess namn Chlorella. Den har existerat på jorden i miljarder år och är bland de första växter som fanns. Chlorella är en av de nyttigaste födoämnen som finns. Den har dessutom en starkt avgiftande verkan. Chlorella är mycket välgörande för matsmältningen, den får vänliga bakterier (lactobacillus) att mångfaldiga sig fyra gånger snabbare än vanligt. Dess extremt höga halt av klorofyll kan göra så att kroppsodörer såsom t ex dålig andedräkt, kan neutraliseras på kort tid.

Spirulina för att
Den här algen skiljer sig från andra genom att den är extra rik på fykocyaniner som förebygger cellskador. Blågröna alger är den enklaste typen av alger. Blågrön alg är en uråldrig bakterie med typiskt grönt pigment (klorofyll) som ger algen förmågan att utföra den viktiga fotosyntesen. Algen saknar ett nukleärt membran, därför kallas algen för prokaryotisk bakterie. Dessa är en av de allra viktigaste bakterier som lever på jorden och har allmänt immunstärkande egenskaper.

Kalkalg för att
Lithotamnion – fossil kalkalg i mjölform som är mycket lättupptaglig för våra hundar. På grund av försurningen så har det mesta av den naturliga kalken försvunnit från våra åkerjordar, därför är det extra viktigt att tillföra kalk i fodergivan idag och förmodligen ännu viktigare i framtiden.

Nässla för att
Nässla tillhör de mest näringsrika växter som finns. Nässla innehåller mycket mineraler, vitaminer, antioxidanter, flavonoider, klorofyll, essentiella aminosyror, proteiner, serotonin, acetylkolin etc. Nässla är särskilt rik på järn och klorofyll, vilket gör den till ett utmärkt medel för att stimulera blodbildning. Den är basisk och hjälper kroppen vid överskott på syra. Nässla har i alla tider använts eftersom den är så näringsrik.

DOSERING

Maximal daglig giva
1g / 10kg kroppsvikt / dygn

Hundar med lägre behov tilldelas mindre giva.

ESSENTIAL – Vitamines & Minerals tilldelas med fördel tillsammans med annat foder.

ESSENTIAL – Vitamines & Minerals är inte ett läkemedel.

Veterinär bör alltid kontaktas om du är osäker på hundens hälsa.

Fodertyp
Tillskottsfoder

Förpackningar
750g och 1,5kg

Sammansättning
Ascophyllum
Chlorella
Spirulina
Nässla
Kalkalg

Hållbarhet
18 månader efter tillverkningsdatum.
Förvaras torrt och ej i direkt solljus.