skip to Main Content
INNEHÅLL

ESSENTIAL är basen i vårt sortiment, som verkar prestationsfrämjande och höjer välbefinnande, hälsa och harmoni. Hunden blir mer arbetsvillig och uthållig samt återhämtar sig snabbare. Råvaran i ESSENTIAL är svenskodlad, spårbar och GMO-fri raps. Rapsoljan har sedan genomgått en vetenskapligt framtagen process som motsvarar naturlig spjälkning. Resultatet är en koncentrerad källa av energi i vattenlöslig pulverform. Slutprodukten möjliggör för hunden att omedelbart och fullt ut tillgodogöra sig den energi som ursprungligen finns i oljan.

Energin blir mer tillgänglig i hundens ämnesomsättning när den är i vattenlöslig form då hunden lätt kan smälta produkten, vilket i sin tur medför minimal påverkan på dess känsliga matsmältningssystem och tarmfunktioner. Detta medför även en minskad belastning på lever och njurar.

Det bästa sättet att öka energitätheten i kosten är att helt enkelt öka fetthalten med det foder man ger. Normalt finns de viktigaste näringsämnena med god marginal i alla foder av hög kvalitet. Därför kan man oftast riskfritt utgå från sitt normala foder och göra det mer energitätt genom att tillsätta ESSENTIAL.

Fett är för hundar den tveklöst bästa energikällan. Det är mer dubbelt så energitätt som både kolhydrater och protein. Kolhydratuppladdning är t ex inte till fördel för att få en bättre presterande hund. En hund har bl a svårt att transportera bort den mjölksyra som bildas i muskler då kolhydrater förbränns.

Hundar lagrar precis som människor energi i olika reserver i kroppen. Glykogen, snabbt omsättbar energi, lagras i musklerna och levern. Men det som används vid en något längre ansträngning kommer från fettreserverna. Glykogenreserver räcker någon timme i arbete, därefter är det från fettreserverna som hunden hämtar sin energi. Det går t.ex. åt mycket energi för att bl.a. hålla kroppen varm i kallt väder.

CaniCur ESSENTIAL används flitigt av stora delar ur bl.a. Sveriges Poliskår – Hundförarenheten, samt jägare och tävlingshundar ur olika discipliner. Den har även visat sig fungera mycket bra för seniorhundar. De resultat vi sett vid användning av produkten är välmående hundar med smidig muskulatur, höjd prestationsnivå, snabb återhämtning från sjukdom eller arbete och mjuk, blank päls.

Innehåll
Energi från olja av livsmedelskvalitet, utvunnen ur svenskodlad GMO-fri raps.

Tillverkas under strikt kontroll för livsmedel.

DOSERING

Rekommenderad giva
10-50 g

Max. daglig giva
1g per kg kroppsvikt

Exempel
Max. 10g för en hund på 10 kg.

Vi rekommenderar att man börjar med den högsta givan – 1g per kg kroppsvikt/dag – och ger den i ca: två veckor. Efter två veckor gör man en utvärdering och utgår vidare från resultatet man fått då.

Hundar med lägre energibehov tilldelas mindre giva.

Tilldelas med fördel tillsammans med annat foder.

ESSENTIAL är inte ett läkemedel. Veterinär bör alltid kontaktas om du är osäker på hundens hälsa.

Fodertyp
Tillskottsfoder

Förpackningar
0,5kg, 1kg och 3kg

Sammansättning
Fett av livsmedelskvalitet från Svenskodlad och 100% GMO-fri raps 99.5%
Vatten 0.5%
37MJ/kg ts

Hållbarhet
24 månader från tillverkningsdatum.
Förvaras torrt och ej i direkt solljus.